Vezeni nameštaj dizajnera Jaroslava Galanta

Vezeni nameštaj dizajnera Jaroslava Galanta

Ukrajinski dizajner Jaroslav Galant  bio je jedan od učesnika na ” Milanskoj nedelji dizajna 2012″ sa svojim dizajnom nameštaja. Dizajn njegovih stolova i klupa  kombinuje drevnu tradiciju i modernu tehnologiju za stvaranje nameštaja koji pleni  svojim originalnim detaljima.Inspiraciju za ovaj nameštaj Jaroslav je dobio putujući Ukrajnom gde je nailazio na bogatu i lepu ukrainsku kulturu. Spojio je tradicionalne elemente dekoracije nameštaja sa modernim formama i tako je nastala ova kolekcija.

Kao što možete videti na materijalu od koga su izradjeni komadi nameštaja nalaze se sitne rupe. One se koriste za veženje šablona i šara  su ukrajinskog kulturnog područja.

Govoreći o svom dizajnu nameštaja, Galant kaže: “ Očuvanje ukrajinske nacionalne tradicije je strahovito važan zadatak, ne samo zbog bogate baštine naših predaka, već kao primarni izvor mode i ljepote. Osim toga, tradicija je najvredniji nacionalnih rebus koji imamo čast da  dekodiramo i obogaćujemo

Kolekcija Galantovog nameštaja uključuje:  kauč, nekoliko varijanti kafe-stolova, okrugli stol, krevet, noćni stolovi, ormar, luster , TV-policu, zidne panele, kadu, umivaonik, četiri ogledala i klupe.

 

vezeni nameštaj (2) vezeni nameštaj (3) vezeni nameštaj (4) vezeni nameštaj (5)furniture-set-01 furniture-set-02 furniture-set-03 furniture-set-06 furniture-set-07

Što mislite o načinu na koji je Galant spojio staro sa novim? Da li je  po vašem ukusu?

SVIDJA VAM SE OVAJ ČLANAK? KLIKNITE  ”Svidja mi se”  I PODELITE GA NA FACEBOOKU. POMOZITE DA I DRUGI MOGU DA VIDE. HVALA! 

Komentari

komentara