Trpezarija po savetima feng šuija

Trpezarija po savetima feng šuija

Trpezarija pored centra okupljanja po feng šuiju predstavlja i srž dobrog prihoda. Pogledajte savete stručnjaka kako najbolje da uredite ovaj stub porodičnog doma.

988631_681308811896556_1156974359_n

Pored toga što trpezarija jeste mesto u kom se provode najugodniji porodični momenti, ona je po feng šuiju čini i srž dobrih prihoda, zato je veoma bitno da bude prijatno uređena i u skladu sa feng šuji pravilima.

Kada je reč o položaju same trpezarije u domu, najbolje mesto jeste središte stana jer se njim podstiče sloga. Takođe, suviše prozora u trpezariji izaziva neprijatnost, rasejanost i veće finansijske izdatke.

Feng_Shui_Colors_2

Sama trpezarija bi trebalo da bude uređena tako da Qi energija lako kruži po njoj. Trebalo bi da bude udobna i intimna, da ima nežno osvetljenje, ovalni ili okrugli sto, blago zaobljene stolice. Sveće na sredini stola, prilikom večere, povećavaju Qi energiju. Stolice koje koriste domaćini trebalo bi da se nalaze uz pun zid, s pogledom na ulazna vrata. Suvišni prozori u trpezariji izazivaju neprijatnost, rasejanost i veći trošak finansija na decu. Osim stola i stolica, u ovom delu preporučljivo je staviti još samo jednu komodu. Stakleni sto u trpezariji nije dobro imati jer staklo je element voda, i u tom slučaju finansije porodice se lagano tope. Ako je trpezarija u blizini ulaznih vrata, ukućani uvek dolaze gladni, a gosti na brzinu pojedu obrok i odlaze. Takođe, finansije porodice se „vraćaju” kroz vrata.

http://www.dreamstime.com/-image3833603

Ako je sto četvrtast, uvek na njemu držite ovalnu činiju radi harmonizacije energetskog toka zbog oštrih ivica stola. Mermerna ploča na trpezarijskom stolu donosi probleme u poslu. Idealan je okrugli sto, jer je krug simbol neba, pomoći bogova, a u velikoj porodici predstavlja jednakost svih članova jer pri sedenju ne postoji čeoni položaj. Samo jedno ogledalo dovoljno je da se postavi i to tako da se u njemu ogleda trpezarijski sto, jer ogledalo udvostručuje sliku, a u ovom slučaju prihode ukućana.

485505_571781626176097_1624405781_n 

Komentari

komentara