Tapete u kupatilu

Tapete u kupatilu

Većina osoba misli da tapete mogu da se postave samo u suvim prostorijama. To i jeste tačno, ali delimično. Da li tapete mogu da se postave i da li se neće odlepiti zavisi i od tapeta i od lepka kojim se lepi.

U kupatilima prvenstveno treba koristiti kvalitetnije plastificirane tapete koje imaju simbol visoke perivosti. Ovo je bitna osobina tapeta za kupatilo jer ce ovakve tapete biti potrebno češće  brisati i održavati od onih npr. u dnevnoj sobi. Ako ne znate kako izgledaju simboli za perivost tapeta pogledajte na stranici za lepljenje i postavljanje tapeta.

Što se tiče lepka za tapete postoje dve osnovne vrste lepkova. Prvi lepak, koji može da se nadje u gotovo svakoj farbari je vodorazrediv, i posle sušenja kada se ponovo nakvasi on može da se skine. Znači ako će tapeta da se kvasi više nego obično onda ne uzimamo ovakve lepkove. Druga vrsta lepkova se obično prodaju kao gotovi lepkovi i uglavnom dolaze sa tapetama. Veoma retko se mogu naći po farbarama. Češće se nalaze po salonima za prodaju tapeta. Njihova osobina je da kada se tapeta zalepi i lepak osuši, naknadnim kvašenjem lepak ne može da se skine. Ova druga vrsta lepka bi bila mnogo pogodnija za kupatila.

Kupatilo je savršeno mesto za eksperimentisanje sa jakim bojama i velikim printovima različitih motiva. Tapete se ne moraju stavljati na svim zidovima. Mogu se izabrati zidovi koje treba istaći, npr. zid kod umivaonika ili neki drugi. Jedino treba poštovati pravilo da baš oko površina koje se mnogo kvase ne treba stavljati tapete i pored dobrih lepkova i dobrih tapeta. Jednostavno nisu predvidjene za baš ekstremne uslove. Pogledajte neke od ideja kako su uradjena neka kupatila.

tapete u kupatilu (20)tapete u kupatilu (1) tapete u kupatilu (2) tapete u kupatilu (8) tapete u kupatilu (14) tapete u kupatilu (16) tapete u kupatilu (17) tapete u kupatilu (18)tapete u kupatilu (13)
SVIDJA VAM SE OVAJ ČLANAK? KLIKNITE  ”Svidja mi se”  I PODELITE GA NA FACEBOOKU. POMOZITE DA I DRUGI MOGU DA VIDE. HVALA! 

Komentari

komentara