Staklene prizme u enterijeru

Staklene prizme u enterijeru

Želja za većom prozračnošću i prijatnijim stambenim i poslovnim prostorom postavila je pitanje kako da  se u jednom građevinskom elementu postigne odvojenost prostorija i transparentnost koja dopušta prolaz sunčeve svetlosti. Rešenje ove problematike rešava se zidom od staklenih prizmi (zidom od staklene opeke).

Staklena prizma počela je da se koristi 60-ih godina prošlog veka kao transparentni građevinski materijal  i to samo za spoljašnje zidove. U medjuvremenu počela je da se koristi i u unutrašnjosti dajući prostoru nesvakidašnji oblik. Ranije su se prizme ugradjivale i lepile malterom dok danas ima i drugih tehničkih rešenja koja nude proizvodjači prizmi.

Staklena prizma ima široku paletu boja i oblika  staklene površine. Postoje prizme u boji koje se zbog svojih osobina mogu koristiti samo u enterijeru, kao i one koje unutar sebe imaju srebrnu nit kako bi reflektovale 30 posto više svetlosti tamo gde je to potrebno (metalizirane prizme). Bilo da je u boji ili prozirna, svaka može biti jednostrano ili obostrano peskirana. Time daje potpunu privatnost i mogućnost osvetljenja prostora bez neželjenih pogleda.

Staklene prizme imaju najrazličitiju primenu u enterijeru. Najčešće se koriste u izradi tuš-kabina, balkonskih ograda, šankova, pregradnih staklenih zidova i drugih često šarenolikih kreacija koje vizuelno obogaćuju prostor. U eksterijeru se koriste u izradi elemenata fasada, pregrada, stvetlarnika, a upotrebljavaju se i kao podna opeka. Pogledajte neke predloge za šta sve može da se iskoristi staklena prizma.

staklene-prizme-cigle-u-enterijeru (1) staklene-prizme-cigle-u-enterijeru (2) staklene-prizme-cigle-u-enterijeru (3) staklene-prizme-cigle-u-enterijeru (4) M/01/05; staklene-prizme-cigle-u-enterijeru (6) staklene-prizme-cigle-u-enterijeru (7) staklene-prizme-cigle-u-enterijeru (8) staklene-prizme-cigle-u-enterijeru (9) staklene-prizme-cigle-u-enterijeru (10) stylish interior of a bar staklene-prizme-cigle-u-enterijeru (12) staklene-prizme-cigle-u-enterijeru (13) staklene-prizme-cigle-u-enterijeru (14) staklene-prizme-cigle-u-enterijeru (15) staklene-prizme-cigle-u-enterijeru (16)

 

SVIDJA VAM SE OVAJ ČLANAK? KLIKNITE  ”Svidja mi se”  I PODELITE GA NA FACEBOOKU. POMOZITE DA I DRUGI MOGU DA VIDE. HVALA! 

Komentari

komentara