Spavajte sa ribama u podvodnom hotelu

Spavajte sa ribama u podvodnom hotelu

U blizini obala Tanzanije otvoren je hotel za neustrašive avanturiste i one koji vole okean. Uz ostrvo Pemba, poznato i kao Zeleno ostrvo, gosti odmarališta Manta mogu iznajmiti apartman pod vodom. Apartmani se nalaze na četiri metra ispod površine vode.

Gostima je danju omogućeno sunčanje na privatnim platformama na vodi, a večerati mogu na prostranoj drvenoj palubi. Nakon toga odlaze spavati ispod površine vode, razgledajući ribe i morsku okolinu. Pored podvodne spavaće sobe, plutajuća trospratna struktura takođe nudi prohodni krov, kupatilo, kao i dnevni boravak na nivou mora. Noću, podvodni reflektori oko prozora spavaće sobe privlači i osvetljava noćni život u moru, uključujući i oktopode i raže.

Prostor ostrva Pemba još uvijek predstavlja nerazvijenu turističku destinaciju te u skladu s tim čuva svoju skoro pa netaknutu prirodu. Do njega se najsigurnije dolazi čarter letovima iz Zanzibara.

Apartman u Manta Resortu dizajnirala je švedska kompanija Genberg, koja je svoje prvo podvodno carstvo otvorila na jezeru u blizini Štokholma 2000. godine.

Od svog otvaranja, samo je šest srećnih gostiju imalo prilike da provede neko vreme u ovoj Podvodnoj sobi. Soba košta 1.500 američkih dolara za noć za dve osobe, ili 900 dolara po noći za samce.

Obavezno pogledajte video klip!

podvodni hotel u africi u okeanu (10)podvodni hotel u africi u okeanu (1)podvodni hotel u africi u okeanu (3)podvodni hotel u africi u okeanu (5)podvodni hotel u africi u okeanu (9)podvodni hotel u africi u okeanu (4)podvodni hotel u africi u okeanu (8)

 

https://www.facebook.com/themantaresort - facebook stranica ovog hotela 

Komentari

komentara