Ležaljka za dvorište – uradi sam

Ležaljka za dvorište – uradi sam

Kao s proleća vreme postalo toplije, svi mi želimo provesti više vremena na otvorenom prostoru. Naravno poželjno je da prostor za odmor bude lep i poseban. Zbog toga ćemo vam predstaviti interesantnu ideju za ležaljku – uradisam.

Pošto se drvo iseče motornom testerom (ili običnom) na jednake dužine, iscrta se na podu oblik kakav želimo da stolica ima.

uradi-sam-ležaljka (1) uradi-sam-ležaljka (2) uradi-sam-ležaljka (3)

Kada smo to uradili pristupamo spajanju elemenata. Da bismo spojili elemente-debla, moramo koristiti šrafove koji će proći kroz jedno deblo i ući u drugo. Radi lakšeg ulaska šrafa prvo deblo izbušiti jednu trećinu dužine debla i onda u tu rupu ušrafiti šraf koji će se završiti u drugom deblu. Tako spojimo sve elemente koji smo isekli.hmm_ep14_loglounger_step3a

Posle spajanja svih elemenata ležaljka još uvek nije gotova. Konstrukcija ovako spojena samo šrafovima nije dovoljno čvrsta pa se mora dodatno učvrstiti. Zato koritimo limove (šparing limove ili neke druge) koje šrafimo sa donje strane ležaljke. Tek tada ležaljka dobija dovoljnu čvrstinu i može se koristiti.

uradi-sam-ležaljka (5)uradi-sam-ležaljka (4)uradi-sam-ležaljka (6)

 

Ako mislite da bi nekome ovaj tekst bio od koristi, podelite ga. Ako želite da prvi dobijate ovakve i slične vesti, pretplatite se na naš news letter.

  

Komentari

komentara