Lekhá Hlava restoran u Češkoj

Lekhá Hlava restoran u Češkoj

Lekha Hlava u slobodnom prevodu sa češkog jezika znači jasna (bistra) glava.  Ovo je vegetarijanski restoran smešten u starom delu Praga u kući koja je sagradjena pre 1410 godine. Sama kuća ima dugu istoriju. Promenila je više desetine vlasnika od 1410 godine od kad datira prvi kupoprodajni ugovor. Jedan period je u kući bila čajdžinica od 1996 do 2002 godine, a od 2005 godine radi kao restoran Bistra Glava.

Naziv dosta govori o restoranu. Upravo je to – bistra glava – glavna ideja restorana tj. mesto gde ćete očistiti vašu glavu i prijatno se osećati. E da bi se to desilo zaslužan je i enterijer koji je različito uredjen za vrhunski užitak. Pored toga što je vegetarijanski, restoran je i nepušačka zona.

Ubedljivo je najlepša prostorija sa kaminom. Poseduje rustične stolove  napravljene od plastike u koje je umetnuto svetlo pa čini ambijent neobično toplim.  Zvezdano nebo  na polukružnim plafonima stvara efekat otvorenog prostora i mesečine. Da doživljaj ove prostorije bio još upečatljiviji iznad svakog stola svetli lampa čiji je omotač kao kokosov orah a unutar lampe svetle optička vlakna. Pored nje  je i soba sa prugama koja je jako mali prostor sa jednim stolom, mestima za sedenje u krug i dve neobične lampe koje se spuštaju sa visokog plafona. Restoran ima još jednu prostoriju sa šest stolova obojenu toplim zemljanim bojama i oslikanu stensil motivima. Neobičan doživljaj prave i polokružni plafoni koju su u skoro svakoj prostoriji. Više o restoranu možete naći na adresu http://www.lehkahlava.cz/.

 

 

 

  

Komentari

komentara