Krečenje Boje

Tirkizna u enterijeru

Tirkizna u enterijeru

Tirkizna boja se u uređenju enterijera koristi u mnogo nijansi i tonova. Kao i drago kamenje i tirkizna boja je duboko ukorenjena u istoriju kao znak mira, harmonije i sreće. Stari Indijanci su verovali da tirkizna boja, ili kako su je oni zvali boja padajućeg neba, tera zle sile

Read More »
0

Psihologija boja

Psihologija boja

Boja je svetlost.Različite talasne dužine svetlosti dopiru do ljudskog oka i tako vidimo boje. Svaka boja je povezana sa odredjenom talasnom dužinom. Odredjena boja može različito delovati na više ljudi a isto tako može da se različito shvata u različitim kulturama. Ali uprkos tome odredjena boja ipak ima neke univerzalne osobine, tj. ima odredjen uticaj na naše raspoloženje.

Read More »
0

Pruge – jednostavna ideja za krečenje

Pruge – jednostavna ideja za krečenje

Jedinstvena i prefinjena unutrašjost može se dobiti korišćenjem pruga u enterijeru. Krečenje zidova na pruge je relativno lako i ne zahteva neke specijalne metode. Traka za krečenje se koristi da bi se odvojila jedna nijansa od druge. Od ostalih stvari potrebna je mašta da bi se izabrale boje, nijanse, širina pruga itd. Pruge možete krečiti vertikalno, horizontalno ili ukoso pod nekim uglom.

Read More »