Industriski stil uredjenja enterijera – kako urediti?

Industriski stil uredjenja enterijera – kako urediti?

Verovatno ste već imali priliku videti stara skladišta ili fabrike pretvorene u fantastično uređene stambene prostore. Ali čak i ako vam prostor nije bio namijenjen proizvodnji, dodavanjem pravih detalja možete od njega stvoriti dom s karakterom.

Predivni enterijeri u industriskom stilu kombiniraju materijale poput metala, drveta, betona, cigle i stakla kako bi stvorili stil koji je istovremeno surov i vrlo šik. Sve to skupa još i bolje izgleda kada se kombinira sa suprotnostima, mekanim tapeciranim komadima, zavjesama ili ženstvenim detaljima.

Sledi nekoliko zanimljivih ideja kako komade industriskog dekora kombinirati s ‘običnim’ namještajem i postići maksimalan efekt. U galeriji slika potražite još zanimljivih dizajnerskih rešenja u industriskom stilu.

Vidljive ciglice

sessel-naturholz-moderne-wohnung-umbau-düsseldorf1-Central-fireplace-design

Jedna od obeležja industrijskog dekora je ostaviti gradjevinske materijale vidljivim, neobradjenim i delimično nezavršenim. Na primer delove zidova u dnevnoj sobi ostaviti u ciglicama (ne malterisati ih), ili ako su već omalterisani uraditi naknadno tehniku dekorativnih ciglica.  Tako dekor izgleda surov, bez da se izgubi osjećaj topline doma.

Dekorativni beton

plyty-betonowe1a27135_504309046285374_1991518087_nkominek

Beton je vrlo popularan izbor industrijskog dekora. Iako se na prvi pogled može činiti kao ‘hladan’ izbor, može izgledati vrlo privlačno. Toplinu možete postići dodacima u boji i mekanim teksturama na krevetu.

Neobični smeli detalji

1-Industrial-pipe-railings-665x374 1-Open-plan-dining-room-665x374 3-Loft-layout-665x359 4-exposed-brick-loft-600x373

Sjajna stvar kod industriskog stila jest to što ne morate preterivati kako biste ga postigli. Možete dodati samo nekoliko industriskih detalja već postojećem stilu uređenja. Na slikama iznad vidimo ogradu balkona koja je izgradjena od starih vodovodnih cevi, koja se takodje prostire do prizemlja. Još jedan zanimljv detalj je saksija od cevi, koja je pročvršćena za zid i  nalazi se malo iznad ograde.

Još jedan detalj industriskog stila su ventilacione cevi koje su vidljive i protežu se duž celog enterijera.

Interesantan retro nameštaj

Factory-Day-Bed-By-Uniche-Interior-Furnishings industiral-interior-design-ideas-19 industrial-style-home-dining-room-interior-decor-ideas-with-wooden-dining-table-and-awesome-living-room-pendant-lights-and-concrete-flooring 11-vintage-trunk-storage-600x372

Interesantni detalji nameštaja uvek oplemenjuju prostor pa je tako i u ovom slučaju. Rustičan i retro neobični detalji i nameštaj prostije forme može u velikoj meri doprineti industriskom dizajnu. Na slici iznad komoda od kožnih starih kofera upotpunjuje  i krasi enterijer.

Metalne konstrukcije i detalji

modern-industrial-house-3-600x400 modern-industrial-house-5-600x400industrial-lighting loft-spaces-in-interior-design2 White-wood-kitchen-665x773

Metalne konstrukcije, žice i metal posebno dobro deluju na pojačavanju industriskog izgleda. Metalne stepenice, prozori, grede i panoi su provereni detalji koji mogu lako da se uklope. Isto tako kada se kablovi za rasvetu ostave vidljivi kao u skladištima prave efekat idustriskog prostora. Kada svemu tome dodate neke mekše vintage elemente poput baršuna ili krznenog tepiha, debelih zavjesa, stvorit ćete jedinstveno uređen prostor.

  

Komentari

komentara