Hobbit kuća od 150 funti

Hobbit kuća od 150 funti

Njegova kuća izgleda kao nešto što biste inače videli u Srednju zemlju, ali ono što je još zanimljivije jest priča iza nje. Naime, izgradnja ove eko kuće farmera Michaela Bucka koštala je samo 150 funti, a u izgradnji je koristio samo prirodne materijale. Budući da u kući nema struje, plina ili vode, mesečni su troškovi niski. Buck je kuću brvnaru iznajmio, a trenutni stanar izdavanje kuće plaća svežim mlekom i pavlakom.

Ova jeftina kuća je izgrađena za samo osam meseci, a Buck je prilikom izgradnje koristio mešavinu ilovače, šljunka i slame. Ukratko, kuću od tridesetak kvadrata izgradio je sam, a čak ni za prozore nije trošio novac već je izrezao vetrobranska stakla starih kamiona. Mnogi misle kako je u kući hladno, ali spomenuta mešavina odlično izoluje, a valja spomenuti i kako je plafon dodatno izolovao ovčijom vunom kako bi dodatno zadržao toplinu. Naravno, u kući se nalazi i peć na drva, kuća se osvetljava svećama i fenjerima, WC je odvojen od kuće.

“Hteo sam dokazati da kuće ne moraju biti skupe. Živimo u društvu u kojem provodimo živote otplaćivajući hipoteke, a to je nešto u čemu malo ko uživa”, rekao je Buck koji je kuću planirao izgraditi ne potrošivši ni evro, ali ipak se preračunao i na kraju morao kupiti još slame i dodatni alat.

Izgradio-kuću-za-samo-150-evra Izgradio-kuću-za-samo-150-evra3images1000157_584774554889356_1622509867_n

 

Komentari

komentara