Dekorativni efekat ugljenisanog drveta

Dekorativni efekat ugljenisanog drveta

Ko bi mogao da predpostavi da delimično spaljeno drvo može da ima interesantan dekorativan efekat. Ukrajinski dizajner Yaroslav Galant otkrio je da ugljenisano drvo može doprineti unikatnom dizajnu bilo kog komada nameštaja. Bilo koji stil, klasičan, moderan,itd može dobiti notu efekta spaljenog drveta.

Dizajner je otkrio neke tajne u vezi izrade ovog efekta, a jedna od tih je da je nameštaj ugljenisan na temperaturi oko 2000 F. Kratkoročnim dejstvom plamena na površinu, drvo se ugljeniše samo površinski u pravilnim teksturama, dok jezgro ostaje neoštećenoNakon hlađenja, namještaj se impregnira  posebnom supstancom epioftonolom (patentirao Yaroslav Galant). Funkcija ove supstance je učvršćivanje i fiksiranje ugljenisanog sloja da bi završno mogao da se izlakira. Ako neko hoće da proba ovaj efekat da uradi na nekoj drvenoj površini, za učvršćivanje može da iskoristi akrilnu podlogu za zidove koja ima istu funkciju samo što se koristi za zidove. Posle učvršćivanja dolazi lakiranje kako bi se zaštitilo drvo od spoljnih uticaja.

 Kao što možete vidjeti na fotografijama u nastavku,  prikazan je originalni finiš, koji će sigurno svakog  impresionirati i zadiviti.

spaljeni ugljenisani unikatni nameštaj (2) spaljeni ugljenisani unikatni nameštaj (3) spaljeni ugljenisani unikatni nameštaj (4) spaljeni ugljenisani unikatni nameštaj (6)spaljeni ugljenisani unikatni nameštaj (5) spaljeni ugljenisani unikatni nameštaj (7) spaljeni ugljenisani unikatni nameštaj (8)

 

SVIDJA VAM SE OVAJ ČLANAK? KLIKNITE  ”Svidja mi se”  I PODELITE GA NA FACEBOOKU. POMOZITE DA I DRUGI MOGU DA VIDE. HVALA! 

Komentari

komentara