Kako na jednostavan način napraviti luster od kanapa

Kako na jednostavan način napraviti luster od kanapa

Teško je poverovati da su ove lijepe visece lampe  izrađene od običnog kanapa. Kao što ćete vidjeti  to nije tako teško napraviti  kao što se možda čini. Bićete u mogućnosti da jednu sebi napravite ako sledite uputstva. Prvo ćemo vidjeti koji su delovi i alati potrebni za ovaj projekat.

Jedan od alata su baloni različitih veličina. Takođe će vam trebati i neki od brzosušečih lepkova i na kraju kanap.  Ako koristite 40cm prečnik lopte trebaće vam 400 metara kanapa. Za 35cm oko  300 metra, a za 23 metra oko 100 metara.  Još jedna stvar koja vam treba je  fasong za sijalicu i sijalica, i malo električnog kabla licnastog.

luster od kanapa1

luster od kanapa2

Prva stvar koju trebate učiniti je nacrtati  krug na loptu koju mislite da koristite. Preko tog kruga neće se stavljati kanap i on služi da se kasnije može zameniti sijalica na lusteru. Pobrinite se da kroz taj otvor može proći ruka da bi kasnije bio upotrebljiv.

luster od kanapa4

Kada smo to učinili onda namotavamo kanap oko lopte i polako lepimo delove gde se spajaju dva kanapa. Pri tom pazimo da nam lepak ne dodirne loptu da je ne bismo zalepili za budući luster.

luster od kanapa5

Kada se lepak dobro osuši može se pristupiti skidanju balon lopte. Kada skinemo balon ostaje najbitniji deo lustera. Kao zadnji zadatak treba samo povezati grlo sijalice sa sijalicom i kablom, i luster je gotov.

luster od kanapa6

 

  

Komentari

komentara